BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

psyllium husk tip

KLIK SINI JIKA ADA BLOG!!

Friday, November 25, 2011

INFO TENTANG PSYLLIUM HUSK DARI PAKAR PEMAKANAN

INFO FROM DOCTOR AKILAH

Sunday, November 20, 2011

NO TELEPHONE BARU

SALAM  SEMUA...SILA GUNA NO INI UNTUK ORDER @ PEMBELIAN  @ SEBARANG PERTANYAAN  : 017 5579739 :)

Monday, October 17, 2011

artikel PSYLLIUM HUSK di SINAR HARIAN

salam semua kpd para pembaca blog yg tersinggah atau terjumpa blog saya atau pun memang tengah dok search kat internet tentang PSYLLIUM HUSK..ini nak tulis sedikit artikel yg saya baca di SINAR HARIAN  dated 9 oktober 2011 bertajuk :

                         AWASI TAHAP KOLESTROL ANDA

PSYLLIUMH HUSK JUGA DIKENALI ISPAGHULA HUSK,YG DIGUNAKAN SECARA MELUAS SEBAGAI SERAT TERLARUT YG TIDAK DISERAP OLEH USUS.PSYLLIUM HUSK,SELEPAS DICERNAKAN, BERTINDAK MENYERAP LEBIHAN AIR,MELEMBUTKAN TINJA DAN SETERUSNYA MENSTIMULASIKAN PERGERAKAN USUS  .PSYLLIUM HUSK SECARA LAZIMNYA LAZIMNYA DIGUNAKAN UNTUK MENANGANI SEMBELIT,SINDROM SAKIT PERUT DAN JUGA UNTUK MENINGKATKAN DAN MENGEKALKAN PERGERAKAN USUS.
        KAJIAN TERKINI MENUNJUKKAN PSYLLIUM HUSK MEMBANTU MENURUNKAN TAHAP KOLESTROL DAN MENGAWAL DIABETES.
        THE AMERICAN JOURNAL OF CLINICAL NUTRITION TELAH MENERBITKAN KAJIAN MELIBATJAN KEGUNAAN BIJIRIN SERAT LARUT SEBAGAI SALAH SATU DIET BERMANAFAAT UNTUK RAWATAN TAHAP KOLESTROL SEDERHANA HINGGA TAHAP TINGGI.
        KAJIAN MENUNJUKKAN PSYLLIUM HUSH YG DIGUNAKAN BERSAMA -SAMA PRODUK MAKANAN ADALAH EFEKTIF UNTUK MENGURANGKAN GLUKOSA DALAM DARAH.
       FDA TELAH MENGELUARKAN KOLERASI BERMANAFAAT DIMANA PENGAMBILAN PSYLLIUM HUSK BERKADAR LANGSUNG DENGAN PENURUNAN RISIKO PENYAKIT JANTUNG KORONARI.

        KAJIAN TERBUKTI APABILA SERAT LARUT PSYLLIUM,DENGAN DIET  RENDAH KOLESTROL DAN LEMAK TEPU,MEMPUNYAI POTENSI UNTUK MENGURANGKAN RISIKO PENYAKIT JANTUNG KORONARI....

Amboi penatnye menaip...nak scan takde scanner...harap dapat le sedikit-sebanyak info ye...motif saya sambil bisnes2 ni dapat juge bantu kawan2 jaga kesihatan.(harga murah ni...semua mampu beli )  CEGAH SEBELUM PARAH......bye



   

Tuesday, September 6, 2011

selamat hari raya

salam semua sahabat...emmm raya dah habis..jom kita sama2 menjaga kesihatan semula..dah banyak rasanya makan ketupat,lemang,rendang dan semuanye lemak2 belaka..isk..iskhh rasanya menyesal pulak kan makan hingga tak ingat dunia......
mehh kita makan psyllium husk...bye sayang...kalau rasa nak order tu mesej2 le saya ye....byeeeeeeeee....

Thursday, July 14, 2011

kesempatan berpuasa sambil membersih usus2 kotor.

hai..salam semua..dah lama tak update blog ku ini,sebab ketandusan idea..macamana puasa dah nak hampir..inilah kesempatan untuk kita beribadah sambil2 tu menjaga kesihatan dan membersihkan usus kite yg disumbat dgn berbagai makanan selama 11 bulan ni...hee..hee

moga dihari raya kita dapat merasai dan menikmati tubuh badan yg lebih sihat dan langsing!!!

okay..bye.!! terimakasih kepada customer ku Ain & Dylaila semoga anda di beri kesihatan yg baik!
 SELAMAT BERPUASA SEMUA.

Monday, June 13, 2011

Psyllium Husk Fan order dari facebook dapat diskaun rm3 untuk 1kg

salam..berita baik untuk yg sudi jadi follower dan friend dlm facebook ,kalau order dr facebook,saya akan  kurang kan rm3 kalau order 1kg..okay le tu..boleh minum teh tarik dgn roti canai satu..heee.hee..
nak kasi diskaun banyak2,sat g tokey marah..
okay kawan2,kelmarin ada order dari ipoh,bandar damansara dan kajang..terimakasih untuk costumer saya...nanti  pkl 11am saya poskan ye..
 tarikh berkuat kuasa sekarang sehingga hari raya je...

Friday, June 10, 2011

psyllium husk tip


Thursday, May 5, 2011

cara nak order psyllium husk -100% high fiber.

salam...hari ni ada banyak pertanyaan macamana nak order psyllium husk dari blog ni...senang je..tak payah nak isi form belbagai..
 step1: mesej atau call 012-4737476 -bagi tau nak yg berat berapa gram..
 step2: transfer duit atau bank-in dalam acc.
 step 3: mesej time bank in duit dan bagi detail nama dan adress.
dah siap ...tunggu le depan pintu dalam 3-4 hari abang posmen ketok pintu hantaq Psyllium husk...

sesape yg tak tahu pasal PSYLLIUM HUSK ni cuba search kat GOOOOLE khasiat nya tak yah le nak explain lagi ye...
tu je untuk berita hari ini...terimakasih kepada yang order hari ni...semoga anda diberi kesihatan yg terbaik dan selamat beramal....byeeee.                  

Monday, April 25, 2011

HARGA BARU..NAIK RM 2 JE + POS

salam semua....tarikh 15 april dah tamat untuk dapat harga promosi..tapi naik pun sikit je..maklum le minyak dah naik kata wholesale tu..Apa2 pun harga baru ni masih dibawah kawalan...he..hee.Kalau nak dibandingkan harga yg dijual kat farmasi atau  tesco masih jauh lebih murah dan berbaloi le kalau beli direct kat kami..sesaje le g survey kat farmasi berat 135gram harganya rm 12 dan kat Tesco 300 gram rm 28. 

Harga terkini:  250 gram rm 20 termasuk pos
                      500 gram rm 30 termasuk pos
                      1kg rm 50 termasuk pos
jadi kalau ada badjet lebih atau kengkawan yg nak kongsi ambil le yg 1 kg...murah dan menguntungkan...bye jumpa lagi

Tuesday, April 12, 2011

terimakasih daun keladi

emm...lega semua barang yang dipesan minggu lepas dah sampai ketangan costumer dengan selamatnya...kepada semua costumer saya kat selangor,perak ,johor,pahang dan sarawak..terimakasih daun keladi,kalau nak order le lagi he..hee..bye.bye

Sunday, April 10, 2011

klik!klik!klik! CLICK!! dapatkan agar-agar strip,kismis dan lain2 dgn harga borong --------> fan food supplies

Tuesday, April 5, 2011

small pack-250 gram-RM 15 + pos

ada permintaan hari ni....ada adik2 nak cuba minum Psyllium Husk suruh buat pek kecil nak try dulu...emmmm ok jugak tu..Start hari ni ..jika ada yg nak order 250 gram pun boleh ..cuma RM 15 je termasuk pos -sehingga 15 April 2011(selepas tarikh ni tidak termasuk pos). Jika nak tahu 250 gram ni pun banyak sebab psyllium husk ni ringan..jika guna sorang tahan le sebulan..bye! itu je new untuk hari ni..

Monday, April 4, 2011

order from sarawak

thanks to my new costumer from sarawak...ni nak g hantar barang dah..bye..

Tuesday, March 29, 2011

TAMBAH RM 10 DAPAT CONCENTRATE KORDIAL MANGGO (puree manggo asli from Filipina)keluaran FAN..

hai..semua ni ada berita baru la...ada produk tambah,jika nak order bersama psyllium husk ni  pun boleh ..sesuai jika nak minum bersama psyllium husk, sebab ia nya di proses dari puree manggo asli !!tak perlu tambah gula..sebab kordial ni CONCENTRATE..

** kordial manggo 1 liter + psyllium husk- 1/2 kg = Rm 38  + pos
                                                              -1 kg   = Rm 58  + pos

**untuk psyllium husk sahaja, harga tetap sama Rm 28 & Rm 48 + POS

nak bagitau le cara minum psyllium husk ni sekali lagi ,sebab ada customer feedback tak tau cara nak minum.. ada yang campur air panas ...eh..no!!.no!!...jgan campur air panas sebab akan jadi bubur pulak nanti..psyllium ni dia akan kembang dengan cepat..

*** campurkan psyllium husk 1 atau 2 sudu besar dengan segelas air ais kosong atau jus/ air mineral atau kalau nak  sodap air teh, milo pun boleh ....jgn milo atau teh panas udah le..

*** minum sebelum b'fast  dan  sebelum zzzzzzzzzzzzzz..(tidur le tu.)


  **          OK SAYANG..INGAT  USUS YANG SIHAT DAN BERSIH AKAN MEMBERI  QUALITY PADA TUBUH DAN KESIHATAN KITA...(nak jadi penasihat kesihatan jap..he..he..)

  **         SAMBIL2 TU IA JUGAK DAPAT MENURUNKAN BERAT BADAN SECARA NATURAL DAN SELAMAT..

bye..bye.salam

Thursday, March 10, 2011

promosi gempaq

promosi nie rm48 + pos akan dilanjutkan sehingga 15hb April 2011...selepas ini rm48/kg tidak termasuk pos...CEPAT REBUT PELUANG KEEMASAN INI!!!

Sunday, February 27, 2011

mengurangkan berat badan & cuci colon

 Pengambilan Pysllium Husk adalah disyorkan
bagi mengeluarkan segala toksin dalam usus.Ia adalah sejenis bijirin yang mempunyai serat/fiber yang amat tinggi..20x ganda dari quantity yg diambil..
Jika anda juga mengalami masaalah yang tersenarai dibawah ni,jangan tunggu lagi !!!!
**BERAT BADAN -penurunan berat badan secara natural dan selamat.
**SEMBELIT          -tidak mengalami cirit birit & pembuangan secara teratur.
**JERAWAT           -mencantikkan kulit.
**NAFAS BERBAU
**BUASIR
sebenarnya banyak lagi keedahnya PyslliumHusk ni..kalau rajin search kat Gooogle.

CARA PENGAMBILAN :
**1 atau 2 sudu makan + 1 gelas air kosong minum sebelum b'fast dan sebelum tidur.
** kalau nak lebih bagus campur dgn APLLE VINEGAR + MADU.
** kacau dan terus minum,sebab ia akan kembang dengan cepat.

MENGAPA MESTI BELI PYSLLIUM HUSK KAMI?
**MURAH     -  x ada cost packaging(pack dalam plastik je)
                       -  direct dari wholesale
**ORGANIC -  100 % natural fibre yg di import dari India
**JIMAT        -jimat  minyak kereta- abg pos hantar sampai depan rumah.
**HALAL      - x ada sebarang campuran bahan kimia atau was-was

HARGA:

**500 gram  -rm 28
** 1 kg         -rm 48

** menggunakan pos biasa -Rm 7.(sampai lebih kurang 2-3 hari ke destinasi anda)
** pos laju atas permintaan costumer dan ada sedikit penambahan.harga.

disyorkan membeli 1kg, sebab kos pos sama saja dan boleh kongsi dengan kengkawan.

TESTIMONI DARI ANAK SAYA SENDIRI :
 anak saya mengalami sembelit dan berat badan berlebihan ,selepas pengambilan dalam 2-3 bulan dah turun jadi slim..awek pun yang dok kutuk dulu dah jadi costumer dia,jual kat sekolah.
             -

Tuesday, February 22, 2011

testimoni

                                                                      SEBELUM


                                                      SELEPAS


Friday, February 18, 2011

psyllium husk is a natural agent to provide sufficient dietary fibre to bodies.Being a vegetables subtance,does not contain any additives or preservation,it has a purely mechanical action,lubricating and cleansing the intesties simultaneously.Thus.there are no harmful side effect,either physiological or chemical.
* HIGH AFFINITY TO WATER
* TOTALLY FREE FROM TOXICITY
* EASILY PRODUCES GEL BY ABSORBING WATER AND LUBRICATES BOWEL
* SWELLING INDEX ABOUT 20 TIME
* CHEMICALLY INERT,ACTS MECHANICALLY IN ELEMENTARY CANAL AND IS NOT    DIGESTED  OR ABSORBED BY IN THE BODY IN ANY CASE
* NON-HABIT FORMING