BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

psyllium husk tip

KLIK SINI JIKA ADA BLOG!!

Monday, November 18, 2013

salam sayang...sorry dah lama x updated blog ni...sibuk sikit dgn bisnes frozen n bakeri...apapun PSYLLIUM HUSK tetap maintain jual dan harga masih sama ...walau pun wholesale dah up harga ,tapi boleh la lg...under control :)  apa2 jika untuk pertanyaan dan pembelian sms le 013-5847476 @ 04-3838300..okay..selamat menjaga kesihatan usus dan badan ...bye

Saturday, October 20, 2012

info for b/feeding and pregnancy mom

hai....salam...untuk lebih info sila KLIK....

... nak explain lebih2 , nanti jadi  pakar kesihatan pulak :)...sila baca artikel untuk lebih info ye...tq


Apr 22, 2011 | By Catherine Cox

It is safe to take psyllium husk while you are nursing as long as you drink plenty of fluids. Psyllium husk is the outer coating of mucilage around the seed of the Plantago ovata plant, which is grown primarily in India. It is taken for its fiber benefits, which include improved digestive tract health and cholesterol levels.

Irregular or painful bowel movements, also called constipation, are a common part of the pregnancy experience. In fact, approximately 50 percent of women develop constipation at some point during pregnancy, according to the American Pregnancy Association. Adding psyllium husk, a form of soluble fiber, to your daily diet might help alleviate stomach discomfort caused by constipation, but pregnant women should discuss the safety of psyllium husk with a doctor before using this fiber supplement.
Overall Safety

When used as directed, psyllium husk supplements usually are safe during pregnancy or lactation. Before taking any new medication or supplement while you are pregnant, speak with your doctor.

Thursday, August 2, 2012

cara pengambilan PSYLLIUM HUSK

salam..sekali lg nak explain cara pengambilan PSYLLIUM HUSK: 1 @ 2 sudu besar dicampur dgn segelas air kosong (kalau sejuk dr peti ais pun blh je...)@ kalau nak bagus dan berkesan campur dengan cuka apple( 1 sudu- tapi rasa nye emmmm..boleh tahan le) @ nak sedap lg campur dengan jus @ kordial..kacau cepat2 dan terus minum ye..sebab psyllium husk ni akan jadi pekat mcam gel kalau lambat ambik...kalau elok ambik 2 kali sehari,sebelum sarapan pagi dan sebelum tidur...tapi kalau bln puasa ni ambik sblm tidur pun dah okay...sembelit2 insyaallah blh clear..hee..hee. terimakasih utk new costumer saya..nur shukriah frm kl,hayati frm kajang,izan frm kl (maaf terlewat skt),nurlily frm klantan,nurliza frm johor dan ramaiiii yg dah terlepas nak highlite ;) terimakasih atas sokongan anda yg tak terhingga, jika ada masalah @ apa2 kemusykilan boleh sms saya atau tengok kat youtube kat atas tu...banyak panduan mengenai PSYLLIUM HUSK kat situ..okay bye...JUMPA LAGI.

Saturday, July 28, 2012

salam ramadan dan penghantaran POSLAJU je...

salam ramadhan buat bakal & semua costumer saya :) sekarang ni masa yg sangat sesuai untuk pengambilan PSYLLIUM HUSK..sambil berpuasa dan membersihkan usus..tapi dinasihat kan ambil banyak air kosong ye...selepas berbuka,dlm pukul 10mlm,adalah masa yg sesuai... MULAI 1hb OGOS 2012,SEMUA PENGHANTARAN ADALAH MELALUI POSLAJU DIJAMIN SAMPAI ESOK..(UTK KAWASAN SEBELAH PANTAI TIMUR DIJAMIN SAMPAI LUSA-ni bukan saya yg kata,orang poslaju yg bagitau ye..he..he!! harga termasuk poslaju : RM25 untuk 250gram, RM35-500gram dan RM55-1kg..(tambahan rm5 je dari harga asal guna pos register :) BYE....JUMPA LAGI

Monday, May 28, 2012

penghantaran setiap AHAD & RABU mulai JUN 2012

Hai...apa khabar semua?harap sihat2 ye hendaknye..terimakasih tidak terhingga kepada sahabat saya yang telah membuat order samada yg first time nak cube,ada yg repeat order dan seterusnya jadi costumer tetap..terimakasih tidak terhingga atas kepercayaan dan sokongan anda selama ini..semoga ALLAH memberi anda kesihatan dan rezeki yg melimpah ruah..AMIN post saya kali ini nak inform mulai JUN 2012 saya hanya membuat penghantaran setiap hari AHAD dan RABU sahaja..disebabkan kekangan masa yg tidak mengizinkan ..harap sahabat semua tak marah ye :) okay bye...

Monday, April 2, 2012

Assalamualaikum! sambil terjah blog ini..click la blog baru saya..FAN FRUITS CIDER